LUČANI: Konkurs za podsticaje poljoprivrednika do 30.avgusta

Opština Lučani  raspisala je konkurs za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi i ruralnom razvoju o u 2023. godini.

Konkurs se odnosi na investicije za nabavku opreme za orezivanje, drobljenje, sečenje i uklanjanje ostataka nakon rezidbe voćnih vrsta (motorna testera, makaze za orezivanje); mašine za dopunsku obradu zemljišta ;nabavku i opremanje sistema protivgradne zaštite u voćnjacima i višegodišnjim zasadima sa pratećom opremom (stubovi, mreža); nabavku novih pčelinjih društava; opreme za pčelarstvo; vozila i prikolica za transport pčelinjih društava; mašine i oprema za navodnjavanje,(sistem za navodnjavanje, pumpe za navodnjavanje, agregati za pokretanje pumpi, cevi za navodnjavanje, filteri, pomoćna oprema za navodnjavanje i orošavanje, sistem kap po kap, orošivači, rasprskivači, cisterne za navodnjavanje; priključne mašine za rezervoari za vodu, agregati, (prstenovi, kace) i dr.

Konkurs se odnosi i na podizanje novih ili obnavljanje postojećih (krčenje i podizanje) višegodišnjih zasada voćaka, hmelja i vinove loze.

Prijave se primaju do 30.avgusta.

B. K.