SPOS: Predstavljen nacrt Pravilnika o registraciji pčelarskih vozila

Savez pčelarskih organizacija Srbije(SPOS) saopštio je da je održan  sastanak oko registracije pčelarskih vozila. Sastanku su prisustvovali predstavnici nekoliko ministarstava (unutrašnjih poslova, saobraćaja i poljoprivrede) kao i institucija (Agencija za bezbednost saobraćaja) i organizacija (Udruženje osiguravača Srbije).

Na sastanku je predstavljen je nacrt pravilnika o registraciji pčelarskih vozila. 

„Pravilnik je suštinski dobar, ali zakonodavac i dalje vrši pritisak na dalje suzbijanje svake mogućnosti zloupotrebe, doduše opravdano. Stav SPOS je da nema razloga za toliki strah, ali ne branimo i prihvatamo svaku ideju koja može sprečiti zloupotrebe, jer nama je zaista najbitnije da samo pravi pčelari koji stvarno sele pčele imaju pravo na registraciju takvih vozila“, objavio je SPOS.

Registracija će po svemu biti omogućena na maksimalno 11 meseci (bez vraćanja saobraćajne dozvole i tablica do nove registracije u 13. mesecu), a ako to pčelaru odgovara, moći će da vozilo registruje i na manji broj meseci.

Sve je još uvek u nacrtu i potrebno je   dosta stvari još dogovoriti i preciziarati pre nego što se donese predlog pravilnika, saopštio je SPOS.

B. K.