Međunarodni sajam hortikulture od 20. do 23. maja u Beogradu

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije u halama Beogradskog sajma od 20. do 23. maja održaće se 26. Međunarodni sajam hortikulture „БеоПлант Фаир”. Trodnevnu manifestaciju uveličaće – izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode”  kao i prezentacija baštenskih i parkovskih mašina „Motoplantexpo”.

Organizator najavljuje da će posetioci imati priliku da se susretnu sa različitim oblastima hortikulture – uzgajanjem cveća i cvetnog materijala, proizvodnjom sadnica i semenskog materijala, voćarstvom, vinogradarstvom, pčelarstvom, gajenjem lekovitog bilja, uzgojem i održavanjem zelenih površina, mehanizacijom za hortikulturu, zalivnim sistemima, sredstvima za prehranjivanje i zaštitu biljaka kao i pejzažnom arhitekturom. Istovremeno zainteresovani posetioci moći će, da direktno od proizvođača, nabave sadnice cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka.

Posebna atrakcija za ljubitelje hortikulture svakako će biti i 5. “Organic Fest”, posvećen organskoj proizvodnji i baštovanstvu, organskim proizvodima i zdravoj hrani.

B.K.

Komentari