Ministarstvo poljoprivrede: Uprava za veterinu uvele nove elektonske usluge za stočare

Foto: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede jedno je od prvih ministarstava koje se posvetilo digitalizaciji usluga koje pruža poljoprivrednim proizvođačima i stočarima. Tako je, nakon uvođenja 22 nove digitalne usluge Uprave za zaštitu bilja, sada omogućeno i svkom momentu dostupno još 12 koje je kreirala Uprava za veterinu na portalu eUprava, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Uprave za veterinu , sa već postojeće 42 elektronske usluge, nove je uveča su programom ePapir na portalu eUprava i čine prvi korak u dostupnosti javne uprave kroz elektronsku komunikaciju i sticanje potrebnih uslova za obavljanje delatnosti na jednostavan i brz način. Postupci su sada brži i jeftiniji, a upis u registre je maksimalno pojednostavljen.

Korisnik na portalu eUprava popunjava elektronski zahtev, prilaže dokumentaciju i, ukoliko usluga zahteva finansijski izdatak, obavlja elektronsko plaćanje. Sistem automatski pristupa elektronskim registrima i pribavlja podatke po službenoj dužnosti koji su neophodni u procesu odlučivanja po svakom zahtevu korisnika.

B. K.