Mladim poljoprivrednicima u Vojvodini ugovori vredni 200 miliona dinara

Foto: Pixabay

Potpredsednik Pokrajinske vlade i sekretar za poljoprivredu, Vladimir Galić, uručio je ugovore, u ukupnoj vrednosti 200 miliona dinara, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, čiji su nosioci poljoprivredni proizvođači mlađi od 40 godina.

Resorni sekretarijat je podsticajna sredstva dodelio na osnovu u februaru raspisanog konkursa za podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini u 2023. godini, na koja su pravo ostvarila 163 korisnika, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

„Cilj ovog konkursa  bio je da se mladim ljudima na selu odnosno onima koju su odlučili na povratak u ruralna područja pomogne da krenu sa proizvodnjom i abvljenje  agrobuznisom. Na taj način menja  se demografska slika u selima, poljboljšava starosna struktura, što omogućava selima da žive“, rekao je Galić na svečaniosti dodele ugovora u Pokrajinskoj vladi.

Podsetio je  da je minimalan iznos, dodeljen po jednoj prijavi, iznosi do 500.000, a maksimalan koji su pojedini poljoprivredni proizvođači dobili  za investicije u proizvodnju 1,5 miliona dinara.

B. K.