Nakon razgovaora s ministrom Nedimovićem, poljoprivrednici deblokirali puteve

Foto: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/

Nezadovoljni ponuđenom otkupnom cena suncokreta i uopšte stanjem u agru, poljoprivrednici iz Udruženja Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije organizovali su blokadom puteva proteste u više mesta Srbije. Ministar Branislav Nedimović došao je u Novi Sad i razgovaro sa nezadovoljnim poljoprivrednicima. Ministar je poljoprivrednicima obećao sastanak sa premijerkom Anom Brnabić u narednih 48 sati i naveo da će se razgovarati o jesenjoj setvi i cenama.

Takođe je rekao da će gorivo moći da sipaju dva puta dnevno kao i da će razgovarati sa pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem o problemu navodnjavanju koje je u nadležnosti Pokrajine.

Pokrajinska vlada pozdravila je brzu reakciju ministra Nedimovića, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović apelovao je na poljoprivrednike da deblokiraju javne puteve i ulice i da nastave razgovor sa predstavnicima Vlade Srbije.

„Pokrajinska vlada podržava razgovore bez blokade jer ona ne doprinosi rešavanju problema, već samo otežava život drugim građanima. U okviru svojih nadležnosti Pokrajina će preduzeti sve što je moguće da se, posebno u uslovima velike suše, olakša položaj poljoprivrednika i da se pritom ne ugrozi funkcionisanje preduzeća iz oblasti vodoprivrede“, naveo je Mirović.

B. K.