Nedimović: Uskoro “elektronska pijaca Srbije”

Foto: RTS screenshot

“Ako proizvođač ima nešto u ponudi, on će to da prijavi elektronski”

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je za RTS da će tim stručnjaka pokušati da do kraja nedelje stavi u funkciju “elektronsku pijacu Srbije”, odnosno sistem koji će povezati prodavce, kupce i one koji su spremni da dostave robu, koja sada nije dostupna jer su pijace zatvorene zbog epidemije koronavirusa.

Nedimović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da se pravi elektronska pijaca za celu Srbiju, gde će povrtari i voćari moći da ponude ono što je na tržištu.

“Tu ćemo uvezati i one koji žele da kupe, one koji žele da prodaju, ali i one koji će otpremati tu robu od tačke A do tačke B”, objasnio je Nedimović.

Ministar poljoprivrede je napomenuo da kretanje robe nije zabranjeno.

“Ako proizvođač ima nešto u ponudi, on će to da prijavi elektronski. Sa druge strane, imate tražnju. Imamo i dodatnu kategoriju, a to su lica koja su spremna to da prevezu. Imamo i dosta skladištara koji imaju slobodne prostore”, naveo je Nedimović.

On je najavio da će elektronska pijaca pred kraj nedelje biti potpuno stavljena u funkciju.

“To će biti jedna osnovna verzija, dosta IT stručnjaka radi na ovome. Mi nismo izmišljali toplu vodu, takve platforme postoje”, napomenuo je ministar.

Komentari