Nestle otvorio novu fabriku hrane na biljnoj bazi u Surčinu

Foto: https://www.nestle.rs/

Švajrcarska komnija Nestle otvorila je, pored već postojeće, novu fabriku za proizvodnju obroka na biljnoj bazi, u Surčinu. Prisustvovali su predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid, ministari poljoprivrede Jelena Tanasković, zaštite životne sredine Irena Vujović, privrede Slobodan Cvetković i predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Investicijom od 80 miliona švajcarskih franaka i otvaranjem 220 novih radnih mesta, nova fabrika proizvodiće nutritivno bogate i ukusne obroke na biljnoj bazi, čime će ponuditi dodatne opcije potrošačima da uživaju u uravnoteženoj ishrani za ljude i životnu sredinu, i podržava razvoj lokalnog društva.

„Zajedno smo pre dve godine počeli izgradnju ove fabrike. Zahvaljujući švajcarskoj preciznosti i vrednim  radnicima radovi su završeni na vreme i otvoreno je 220 novih radnih mesta. Drago mi je što Nestlé neće ovde stati i što planira buduće investicije. Cilj nam je da učvrstimo regionalno tržište – to je put ka evropskom tržištu i Srbija je za to spremna.  Imamo veliku sirovinsku bazu i važno je da to iskoristimo na pravi način“ rekao je na svečanom otvaranju predsednik Vučić.

Nova fabrika, proizvodiće obroke iz asortimana brenda GARDEN GOURMET, stvarajući nove mogućnosti ukusnih, hranljivih i inovativnih proizvoda na biljnoj bazi, omiljenih potrošačima širom Evrope, ali i regiona.

     B. K.