NOVI PAZAR: Održana tradicionalna Zimska škola za poljoprivrednike

U Novom Pazaru je, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Poljoprivredne stručne i savetodavne službe, održana zimska škola koja je okupila poljoprivrednike iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina, kako bi se poljoprivrednci iz ovih mesta na jednom mestu t edukovali, i upoznali sa planovima, projektima i subvencijama planiranim za narednu godinu.

Prema rečima direktora Poljoprivredne stručne i savetodavne službe Novi Pazar Nihada Hasanovića, grad sve više sredstava ulaže u razvoj poljoprivrede i edukciju poljoprivrednika.

„Na kraju svake godine organizujemo zimske škole za poljoprivrednike, na kojima sumiramo rezultate i planiramo šta ćemo raditi u narednoj godini. Angažujemo eminetne i stručne predavače, eksperte i savetodavce kako bi poljoprivrednici dobili dodatna znanja. Gosti su nam  bili  i ljudi iz Agencije za bezbednost saobraćaja koji su govorili o bezbednom učešću traktorista u saobraćaju“, rekao  je Hasanović.

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja u saradnji sa novopazarskim Savetom za bezbednost saobraćaja traktoriste su informisali o rizicima učešća četvotočkaša bez sigurnosnog rama u saobraćaju.Upućeni su im pozivi da konkurišu za zaštitne ramove za traktore, a istovremeno podeljeni reflektujući prsluci, rotaciona svetla i obeleživači za traktore kao sporovozna vozila.

B. K.