NOVI SAD: U Red vinskih vitezova Evrope primljeno 12 novih članova

Foto: https://rvve.rs/

Red vinskih vitezova Evrope u Srbiji, koji proslavlja 15-ogodišnjicu delovanja u Srbiji, organizovao je svečanost u Novom Sadu na kojoj su primljeni novi članovi.

„U slavu Boga i u slavu vina“, reči su koje je, sa rukom položenom na mač, izgovorilo 12 novih kandidata i time pristupilo Redu vinskih vitezova Evrope.

Da bi se pristupilo redu vinskih vitezova Evrope, za početak, obavezna je garancija člana koji pripada redu. S obzirom na to da je selekcija vrlo oštra, u Srbiji, gde ova organizacija deluje 15 godina, trenutno ih je 75. Iako slovi za elitističku organizaciju, članovi Reda vinskih vitezova Evrope su – od akademika do zanatlije.

„Mi udružujemo celu Evropu, bilo gde da dođemo, imamo prijatelje. Mi slavimo vino, to nam je osnova, naš moto na latinskom znači da volimo i vino i Boga“, rekao je Zlatko Dreu, senator Reda vinskih vitezova Evrope.

Svečanosti u Novom Sadu prisustvovali su i visoko rangirani članovi Reda iz Slovenije i Austrije.

Podsetimo, Red vinskih vitezova Evrope deluje u 26 zemalja Starog kontinenta, i broji oko 4.500 članova, zasniva se na tradiciji viteškog reda „Svetog Đorđa“.

B. K.