Novosadska JKP „Tržnica“ u okviru projekta „Otvoreni Balkan“, posetila Severnu Makedoniju

Foto: https://www.nstrznica.co.rs/

Delegacija JKP „Tržnica“ Novi Sad boravila je u poseti Severnoj Makedoniji gde je, u sklopu projekta „Otvoreni Balkan“, posetila Ministarstvo poljoprivrede Republike Severne Makedonije i sastala sa zamenikom ministra Abdulšućurom Abedinijem i drugim predstavnicima ministarstva.

Na sastanku je bilo reči o standardizaciji procedure, usaglašavanju zakonskih regulativa da bi se olakšao promet robe i usluga i da bi procedure bile brže, jeftinije i jednostavnije.

Delegacija JKP „Tražnica“ takođe je boravila u Kumanovu i Kočanima i sastala se sa predstavnicima lokalnih samouprava, poljoprivrednim proizvođačima i zakupcima na pijacama, kao i sa Mladenom Damevim, generalnim menadžerom AD „Skopski pazar“ koji je Novosađanima predstavio rekonstruisanu pijacu Bit Pazar, jednu od najvećih robnih pijaca na Balkanu.

„JKP „Tržnica“ Novi Sad otvara sve svoje pijace u sklopu projekta „Otvoreni Balkan“. Na novosadskim pijacama, nadamo se, uskoro ćemo moći da ponudimo i plasman proizvoda malih proizvođača iz Severne Makedonije i Albanije.Važnost ovakve saradnje i udruživanja snaga nama je višestruko korisno kao javnom komunalnom preduzeću koje gazduje pijacama , ali i izazovno u smislu novih mogućnosti i potencijala za proširenje asortimana na pijacama“, izjavio je Uroš Lončar, direktor JKP „Tržnica“.

B. K.