Novosadski dani piva najavljeni za početak novembra

Drugi Novosadski dani piva održaće se na Novosadskom sajmu 3. i 4. novembra u Novom Sadu. Nastupiće brojne kraft pivare,oko 30, komercijalne pivare, a neće izostati ni proizvođači hrane koja ide uz pivo, prevenstveno kobasica.Organizatori događaja su Novosadski sajam u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam.

„U Vojvodini se godišnje održava oko 1.800 turističkih manifestacija. Dani piva u Novom Sadu, jedna su od njih, koja je lane bila odlično organizovana, očekujemo da ove godine bude još bolja. Pokrajinska vlada  odvojila je sredstva za njeno održavanje, tako da očekujemo i veći broj turista. Svaki dinar uložen u turizam u AP Vojvodini, vraća se od tri do šest puta, rekao je Palimir Tot, zamenik Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam na konferncije za medije održanoj povodom najave ove manifestacije.

I ove godine na Novosadskim danima piva  neće izostati takmičenje u brzom ispijanju piva, a u planu je još nekoliko edukativnog tipa  kao što su poznavanje piva, bendova….

B. K.