Obeležen vek postojanja Novosadskog sajma

Svečanom akademijom održanOJ u Auli Novosadskog sajma  obeležen je vek postojanja najstarije sajamske kuće u ovom delu Evrope. Generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković podsetio je brojne  zvanice na  važnost najstarije sajamske institucije u ovom delu Evrope.

„Novosadski sajam je organizovana pozornica na kojoj nastupaju najbolje kompanije iz celog sveta . Malo je oblasti u kojima Sajam nije pokazao da ume da spaja i dodaje vrednost, od poljoprivrede do preko industrije, sporta, politike do IT sektora energetike, turizma, lova, umetnosti….  Budućnost Novosadskog sajma izvesna je onoliko koliko je tim koji ga razvija svestan potrebe za konstanstnim promenama“, rekao je Cvetković.

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić naglasio je važnost Sajma kao institucije i da ima nemerljivu ulogu za privredu države i grada Novog Sada.

„Novosadski sajam je svojevrsni ambasador, jer po svetu pronosi njegovo ime.  On je već sto godina generator inovacija, prijateljstava, poslovanja – svet u malom“, istako je Đurić.

Pored spektakularnog vatrometa, emitovan je film „100 godina Novosadskog sajma“, a  odigrana je predstava „100 godina Sajma“ u izvođenju glumaca Srpskog narodnog pozorišta i priređen nastup simfonijskog orkestra Zrenjaninske filharmonije.

B. K.