Pokrenuta platforma za mlade poljoprivrednike o podsticajima u lokalnim samupravama

Mladi poljopriveednci u Srbiji prvi put imaju priliku da na jednom mestu, na jedinstvenoj platformi Podsticaji u poljoprivredi , izrađenoj prema njihovim interesovanjima i potrebama, nađu sve informacije o podršci koju mogu dobiti iz budžeta lokalnih samouprava. U samo par klikova, na istom mestu, mogu da se informišu io drugim oblicima davanja i svim dostupnim izvorima finansiranja, ne samo na lokalnom već i na nacionalnom nivou, kao io finansijskoj pomoći iz evropskih fondova.

Platformu su pokrenuli udruženje Mladi poljoprivrednici Srbije i Centar za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj/Agronevs u okviru projekta „Osnaživanje mladih poljoprivrednika za korišćenje lokalnih podsticaja u poljoprivredi“.

Platforma daje pregled svih lokalnih samouprava u Srbiji, a naznačeno je koje imaju programe podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, a koje ne. Zainteresovani će moći da za svaku lokalnu samoupravu pogledaju i preuzmu programe podrške za 2023. i prethodne dve godine, kao i javne pozive, konkursnu dokumentaciju, izveštaje o sprovođenju mera i izveštaje o korišćenju poljoprivrednog zemljišta.

B. K.