Od 3. januara podnošenje zahteva za subvencionisanu nabavku traktora

Foto: Pixabay

Izrada Pravilnika je u završnoj fazi

Uprava za agrarna plaćanja od 3. januara 2020. godine počeće sa prijemom zahteva za subvencionisanu nabavku traktora do 60 kilovata koji će se proizvoditi, odnosno sklapati u Srbiji. Pravo da konkurišu imaće poljoprivrednici koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, a posebne pogodnosti očekuju mlade poljoprivrednike, domaćinstva u nerazvijenim područjima kao i žene nosioce gazdinstava.

Ovo je na konferenciji Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika (SUMP) u Novom Sadu, posvećenoj obnovi poljoprivredne mehanizacije, izjavila Biljana Petrović, direktorka Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede.

-Izrada Pravilnika kojim će biti regulisana nabavka traktora do 60 kilovata u završnoj je fazi. Očekujemo da će ga Ministarstvo poljoprivrede usvojiti oko 20. decembra. Njime će biti jasno precizirano koja će struktura domaćinstva kao i poljoprivrednika i pod kojim uslovima, moći da konkuriše za dobijanje subvencije, najviše do 800.000 dinara po zahtevu, istakla je Petrovićeva i dodala da će sredstva za nabavku traktora biti isplaćena iz nacionalnog budžeta.

Oko 500 poljoprivrednika iz cele Vojvodine na konferenciji je imalo priliku da od predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, pokrajinskih fondova i specijalizovanih trgovačkih kuća za prodaju poljoprivredne mehanizacije, sazna pod kojim uslovima može da kupi nove traktore i priključne mašine.

POZIV BUDUĆIM KUPCIMA IMT TRAKTORA

Pozivamo sve zainteresovane za kupovinu novih IMT traktora da nam se jave u inbox Fejsbuk stranice AgroFin – Informator o finansiranju agrara ili na mejl adresu agroposrednikdoo@gmail.com.

Navedite broj telefona, naziv opštine u kojoj živite, model ili KS traktora za koji ste zainteresovani i način na koji planirate da obavite kupovinu (preko konkursa, gotovinski ili na kredit) i mi ćemo vas kontaktirati sa više detalja.