Održan protest vojvođanskih poljoprivrednika

Foto: Agrosmart

Glavni povod za iskazivanje nezadovoljstva na ovaj način je enormno skupo gorivo

Poljoprivrednici nezadovoljni cenom goriva jutros su, u znak upozorenja, izašli na puteve širom Vojvodine, a protesta je bilo i u centralnoj Srbiji.

Protest je održan u opštinama u Banatu, okolini Sombora, Staroj Pazovi, Malom Crniću i mnogim drugim mestima, preneo je Agrosmart.

Inicijator ovih okupljanja je Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije (NAPS), a kako je za Agrosmart rekao njen predsednik Jovica Jakšić, oko stotinak traktora skupilo se u Bavaništu, a zainteresovanost poljoprivrednika za učešće u protestu je veće nego što se očekivalo.

Organizovali su se poljoprivrednici iz nekoliko udruženja, u sklopu Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije, a glavni povod za iskazivanje nezadovoljstva na ovaj način je enormno skupo gorivo.

– Ogroman je odziv poljoprivrednika. U petnestak opština smo se organizovali, protestnom vožnjom želimo da pokažemo koliko smo nezadovoljni cenom goriva za poljoprivredu, pošto to niko i ne pominje – rekao je Jakšić.

Protest je za sada održan kao upozorenje, a ako se ne reši problem skupog goriva, radikalizovaće se, naveli su učesnici protesta.