Paviljon „Hleb i reka“ na međunarodnom sajmu u Šangaju

U Šangaju je svečano otvoren Međunarodni uvozni sajam i na njemu nacionalni paviljon Srbije koja je počasni gost. Među govornicima bila je i premijerka Srbije Ana Brnabić. Osvrnula se na ekonomsku saradnju dve države i ocenila da će nastupom u Šangaju srpski privrednici imati konkretne rezultate.

„Hleb i reka“, to je naziv paviljona Srbije koji izgledom i zvucima prenosi običaje zemlje koju predstavlja. Gosti se dočekuju tradicionalno i srdačno uz tumačenje svakog detalja – od holograma koji simbolizuje ognjište i okuplja porodicu, do reči pesme zbog koje se tokom svakog izvođenja oko srpskog paviljona napravi najveća gužva na sajmu.

Srbija šesti put nastupa na sajmu uvoza u Šangaju, ove godine kao zemlja počasni gost. Start za traženje kineskih kupaca dala je premijerka Ana Brnabić, uz ocenu da Srbija želi da ih dobro upozna sa domaćim proizvodima.

O važnosti sajma najbolje govore brojevi – očekuje se da će ga posetiti gotovo pola miliona ljudi. Na ekonomskom delu učestvuje 128 država i više od 340 firmi. Među njima i one iz Srbije. Uglavnom iz prehrambenog sektora – zato srpski štand posetioce privlači pre svega mirisima i ukusima. Kinezi raspoloženi da probaju, ali i da trguju.

Izvor: https://www.rts.rs/