PKS: Debata u okviru projekta Grow up – snaga zemlje

Foto: Pixabay

U Privrednoj komori Srbije (PKS) održana je prva debata u okviru projekta Grow up – snaga zemlje, posvećena poljoprivredi i prehrambenoj industriji. Govoreći o izazovima i šansama za srpsku poljoprivredu, Marko Čadež, predsednik PKS, ukazuje živimo u vremenu kada je bezbednost hrane strateško pitanje od nacionalnog značaja, kao i da je suštinki važan fer odnos i dijalog privrede i države. 

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković  zahvalna je PKS na organizaciji skupa i ideji da se u formi debate i dijaloga priča o poljoprivredi, kako bi pokazali na pravi kako je Srbija krenula velikim iskorakom napred.

Kako je objasnila, projekat Grow up – snaga zemlje će predstaviti poljoprivredu i sve ono što smo pokrenuli, što je jako bitno.

„Mali poljoprivrednici će imati benefite tako što će administrativni poslovi ubuduće biti brži, operativniji i transparentniji. Moći će da dobiju sredstva koja su opredeljena budžetom za ovu godinu u ovoj godini“, objasnila je ministarka govoreći o novom sistemu eAgrar.

Izvor: Privredna komora Srbije