PKS: Na sajmu prehrambene industrije “Anuga” u Kelnu ugovoreni poslovi za 13 miliona evra

Foto: https://pks.rs/

Na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije „Anuga“ u Kelnu učestvovalo je 36 kompanija iz Srbije koje su održale skoro 3.000 bilateralnih sastanaka sa potencijalnim kupcima. Prema prvim analizama, dogovoreni su novi izvozni poslovi vredne 13 miliona evra, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Neke kompanije su prvi put uz podršku PKS i Razvojne agencije Srbije (RAS) promovisale svoje proizvode na sajmu „Anuga“, a predstavnici ovih firmi nisu krili zadovoljstvo poslovnim prilikama koje su im otvorene.

Podsetimo, „Anuga“ je najveći svetski sajam prehrambene industrije i najznačajniji za sve proizvođače širom sveta. Sajam se održava svake druge godine, a ove je predstavljen širok asortiman  naših gotovih i smrznutih proizvoda.  

Promociju naših firmi na ovoj prestižnoj svetskoj manifestaciji  tradicionalno organizuju Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS), a za  naše proizvode najviše su bile zainteresovne kompanije iz EU, SAD, Kanade, Rusije, Kine, Japana, Koreje, Indije,  kaže se u saopštenju PKS.

B. K.