PKS: Na sajmu vina „Otvoreni Blakan“ oko 360 izlagača iz 20 zemalja

Na Sajmu vina koji će se održati u Beogradu od četvrtka do nedelje u organizaciji zemalja inicijative „Otvoreni Balkan“, prema rečima predsednika Privredne komore Srbije(PKS) Marka Čadeža, očekuje se oko 360 izlagača, proizvođača vina iz više od 20 zemalja sveta, preno je Tanjug.

Govoreći o izlagačima Čadež kaže da najviše njih, više od 200, dolazi iz zemalja inicijative „Otvoreni Balkan“, Srbije, Severne Makedonije i Albanije, ali da će biti zastupljen i ceo naš region.

„Ono što je za PKS posebno važno jeste da će to biti i festival za poslovne aktivnosti. Privredna komora Srbije sa kolegama iz druge dve zemlje „Otvoreni Balkan“ dovela oko 70 velikih kupaca iz Amerike, Kine, Švajcarske, Francuske, koji žele da se upoznaju sa našim vinima i da naprave posao“, rekao je Čadež.

Naveo je da se Privredna komora Srbije posebno anagažovala da na sajam dovede časopis Falstaf, koji je jedna od najvećih i najznačajnijih publikacija kada je reč o promociji vina i da bi to trebalo da pomogne da se za naše vinare otvore nova tržišta.

B. K.