PKS : Potpisan ugovor za prvi robot u poljoprivredi „Slopehelper“, kupci Slovenci

Foto: Pixabay

Direktor i vlasnik kompanije „Agrouniverzal“ d.o.o. Milan Pršić i direktor slovenačke kompanije „Pek Automotiv“ Mikhail Kostnik potpisali su u Privredne komore Srbije u Beogradu, ugovor o poslovno tehničkoj saradnji i ekskluzivnom distributerstvu „Slopehelpera“, prvog robota u poljoprivredi.

Time će „Agrouniverzal“, kompanija koja 33 godina posluje u oblasti distribucije traktora i poljoprivrednih mašina, prva na prostoru Balkana predstaviti i ponuditi najsavremenija rešenja mašine za sve radove u voćarstvu i vinogradarstvu iz serijske proizvodnje.

„U svom portfoliju prisutan trend da pratimo savremene i inovativne tehnologije i uvodimo ih u praksu. Ovo je pokušaj stvaranja industrijske revolucije u poljoprivredi, mašine koja će da radi u poljoprivredi i koja u polju zamenjuje dosta ljudi. Praktično se rešava zavisnost od ljudskog faktora u proizvodnji i, što je najvažnije, smanjuje  zagađenje biosfere, kao i potrošnja fosilnih goriva. Tako prelazimo na obnovljive izvore energije i ne zagađujemo životnu sredinu“, rekao je Pršić.

Robot „Slopehelper“ biće predstavljen na predstojećem 90. Međunrodnom poljoprivrednom sajmu od 20. do 26. maja u Novom Sadu, prenela je revija „Dobro jutro“

B. K.