PKS: Predstavljena vina “Wine vision by Open Balkan“ u Beču

Photo: https://pks.rs/

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež predstavio je u Beču profesionalnim kupcima vina regionalni sajam „Wine vision by Open Balkan“ kao i vina iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije, kaže se u saopštenju PKS.

Prezentacija je organizovana u saradnji sa prestižnim magazinom „Falstaff“, a događaju su prisustvovali ministri poljoprivrede Srbije i Severne Makedonije Jelena Tanasković i Ljupčo Nikolovski, somelijeri koji rade za najistaknutije svetske restorane i hotele, vinski kritičari i novinari.

„Nakon sajmova „Vinitaly“ u Veroni i „ProWein“ u Dizeldorfu u Beču smo predstavili naš region, koji tek postaje prepoznatljiv kao vinska destinacija, što je i naša šansa“, rekao je Čadež.

Prema njegovim rečima, „Wine vision by Open Balkan“ otvara brojne poslovne mogućnosti, a cilj je da se privuče što više velikih profesionalnih kupaca, zainteresovanih za zajedničke poslove s obzirom da je Zapadni Balkan tržište od 20 miliona potrošača i gde se poslednjih 10 godina vinska kulturna znatno razvila.

Manifestacija „Wine vision by Open Balkan“ ove godine biće održana po drugi put od 16. do 19. novembra na Beogradskom sajmu, pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

B. K.