PKS: Vinska vizija Otvorenog Balkana“ na sajmu u Veroni do 5. aprila

Foto: Pixabay

Vinski sajam „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ predstaviće se na najvećem svetskom sajmu vina u Veroni od 2. do 5. aprila pred više od 25.000 kupaca iz celog sveta, rekao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

 “Privredna komora Srbije pokrenula je inicijativu pre šest meseci da na najvećem svetskom sajmu vina Vinitaly u Veroni predstavi naš najveći vinski sajam “Vinska vizija Otvorenog Balkana”,  rekao je Čadež za Tanjug.

Nastup na ovom sajmu  našim vinarima će otvoriti mogućnosti za nove poslove. Čadež je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsednicima Vlade Severne Makedonije i Albanije, koji su pokrenuli inicijativu da se prošle godine napravi prvi sajam vina „Vizija otvorenog Balkana“.

„Na sajmu u Veroni biće  održani razni master klas događaji kako bi predstavili međunarodnu publiku našeg regiona, koja se bavi vinom i autohtornim vinskim sortama. Imaćemo dosta predavanja vodećih somelijera. Očekujemo da uspešno dobijemo listu kupaca koji će posle Verone doći u Beograd”, rekao je Čadež.

Predsednik Vučić, čije se prisustvo očekuje na sajmu u Veroni, prilikom nedavne posete ministra spoljnih poslova Italije Beogradu pozvao je Antonija Tajanija da na sajmu  zajednički posete štand Srbije, Albanije i Severne Makedonije sa srpskim, albanskim i makedonskim vinima.

B. K.