Pokrajina sa 12 miliona dinara podstiče primenu solarne energije u zalivne sisteme poljoprivrednih gazdinstava

Foto: Pixabay

Pokrajinski sekretarijat za energiju raspisao je javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u poljoprivrednim gazdinstvima.

Bespovratna podsticajna sredstva mogu se koristiti za sufinansiranje projekata korišćenja solarne energije u zalivnim sistemima sa ciljem: ugradnje energetski efikasnije opreme za korišćenje solarne energije za navodnjavanje, a radi smanjenja troškova za energenete. Isto tako i za povećanja energetske samostalnosti poljoprivrednih gazdinstava i revitalizacije postojećih sistema za navodnjavanje u gazdinstvima.

Ukupan iznos za raspodelu sredstava je 12.000.000 dinara, a dodeljuje se za sufinansiranje projekta maksimalno 80 odsto vrednosti investicije. Maksimalan iznos koji se dodeljuje po korisniku je 800.000 dinara, a svaki subjekat može da podnese prijavu za realizaciju samo jednog projekta.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica sa teritorije AP Vojvodine koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.

Rok za podnošenje prijave je 29. februar

B. K.