Poljoprivredno škola u Rekovcu donirala 1.300 kilograma krompira Crvenom krstu u Kragujevcu

Foto: https://pvskolarekovac.edu.rs/

Poljoprivredno veterinarska škola sa domom učenika u Rekovcu donirala je 1.300 kilograma krompira Crvenom krstu u Kragujevcu. Krompir je stigao sa školske ekonomije na kojoj učenici vredno rade nakon prepodnevne nastave, a sve proizvode koriste i đaci koji žive u domu ove srednje škole.

Svih 195 učenika škole učestvuje u radu na velikoj školskoj ekonomiji gde proizvode namirnice potrebne kako za sam dom u okviru njihove škole tako i za tržište. Pored toga zaposleni i đaci deo hrane doniraju i u humanitarne svrhe.

„Škola već godinama sarađuje sa Crvenim krstom, kako u Rekovcu tako i u okolini. U Rekovcu ovog puta nisu mogli da prihvate količinu krompira koju daruju učenici, odnosno naša učenička zadruga pa je rod prihvatio Crveni krst u Kragujevcu.. To je preko 1.300 kilograma krompira“, rekao je Ljubiša Stevanović, direktor Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika u Rekovcu.

Crveni krst u Kragujevcu ima oko 870 korisnika. Krompir će dobiti oko 350 porodica dok će ostatak otići na pripremu hrane u Narodnoj kuhinji koja sprema obroke za najugroženije šest dana u nedelji.

B. K.