Prijavljivanje proizvođača brašna za novčanu pomoć do 24. juna

Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisala je javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje podrške proizvođačima brašna u 2022. godini u skladu sa Uredbom o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima brašna. Zahtev se podnose do 24. juna.

Podnosilac može podneti samo jedan zahtev za odobravanje podrške po osnovu ovog javnog poziva. Pravo na odobravanje podrške imaju proizvođači brašna koji su registrovani za obavljanje delatnosti mlinarstva (naziv : proizvodnja mlinskih proizoda, šifra delatnosti: 10.61) do dana 15. novembra 2021. godine i koji su isporučivali brašno u pakovanjima do pet kilograma (uključujući i pet kilograma) tipa „T-400 glatkoˮ i „T-500ˮ u skladu sa uredbom kojom se uređuje ograničenje visine cena osnovnih životnih namirnica, na teritoriji Srbije.

Iznos podrške utvrđuje se po proporcionalnom sistemu u odnosu na ukupan broj podnosilaca zahteva  koji ispunjavaju propisane kriterijume i količine brašna koju su isporučili, do utroška sredstava obezbeđenih za sprovođenje Uredbe i ovog Javnog poziva. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom  pozivu su 160 miliona dinara.

B. K.

Komentari