Privredna komora Vojvodine: Obuka polaznika za berzansko trgovanje poljoprivrednim proizvodima

Foto: Pixabay

Privredna komora Vojvodine, Produktna berza Novi Sad, Zadružni savez Vojvodine i Poljoprivredni fakultet Novi Sad organizovaće od aprila obuku za sticanje početnih znanja iz oblasti razumevanja tržišnog algoritma, tržišnih predikcija, upravljanja tržišnim rizicima i funkcionisanjem robnih SPOT i terminskih berzi.

„Namera države da sistemski pristupi uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda nameće potrebu da se najšira poljoprivredna javnost uključi u ovaj projekat. Da bi se taj cilj realizovao, neophodna su elementarna predznanja o tržištima i berzama kao organizatora tržišta“, saopšteno je iz PKV.

Planirano je da se nastava odvija interaktivno sa direktnim učešćem polaznika, pitanjima i diskusijom, a u toku nastave predviđene su praktične vežbe. Predavanja će se realizovati u prostorijama Privredne komore Vojvodine, Produktne berze u Novom Sadu, kao i kompanijama koje trguju na fjučers tržištima.

Po završetku nastavnog dela obuke izvršiće se evaluacija u formi testa, a polaznici će dobiti sertifikat o odslušanom, i položenoj obuci osnovnih veština o trgovanju na SPOT, odnosno terminskom tržištu.

B. K.