Tradicionaalni „Prolećni ukus Fest“, festival domaće hrane održaće se 13. maja, u Metropol Palace Hotelu u Beogradu. Manifestaciju su podržali Sekretarijat za privredu Grada Beograda i Privredna komora Srbije.
Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza domaćih proizvoda iz cele Srbije, ali i regiona. Posetioci „Ukus Festa“ moći će da uživaju u degustacijama i kupovini najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova.
U toku festivala održaće se i panel na temu „Za korak ispred – za bezbednu i kvalitetnu hranu” kao i radionice i predavanja popularnih food blogera, koji će predstaviti svoje kulinarsko umeće i preneti svoje znanje u spremanju jela od integralnih žitarica.
Specijalni žiri festivala dodeiće priznanja “Najbolji ukus Srbije” najuspešnijim proizvođačima hrane i pića u devet različitih kategorija. Svoje glasove daće i posetioci koji će direktno proglasiti pobendika „Grand Prix“ festivala.
B. K.