SPOS: Uvode se dve vrste članarine u Grupaciji profesionalnih pčelara

U saopštenju Saveza pčelarskih organizacija Srbije navodi se da je Grupacija profesionalnih pčelara usvojila novi predlog članarine Grupacije koji je verifikovao i Izvršni odbor SPOS. Po tom predlogu uvode se dve vrste članstva u Grupaciji profesionalnih pčelara SPOS-a: punopravni članovi ( 150 i više prijavljenih košnica, 5.000 dinara članarina i pridruženi (bez obzira na broj košnica, 500 dinara).

Kao i do sada, punopravni članovi zadržavaju u potpunosti upravljanje Grupacijom, što će od posebnog značaja biti prilikom formiranja i usvajanja pravila rada grupacije. Takođe, ističe se u saopštenju, punopravni članovi dobiće marketinški prostor u okviru zvanične stranice Grupacije i SPOS.

Pridruženi članovi  neće imati nikakve upravne mogućnosti niti mogućnost predstavljanja i marketinga putem zvaničnih kanala, dodaje se u saopštenju. Pridruženi članovi će dobijati raspoložive usluge Grupacije specifično namenjene njima, kroz servisne informacije, pomoć direktnim kontaktom od značaja za pčelarstvo i propise. Osim toga, imali bi sva prava da predlažu aktivnosti Grupacije, upućuju svoje ideje za dalji razvoj Grupacije i slično,

I punopravni i pridruženi članovi  imaće omogućen uvid u raspoloživa sredstva grupacije, kao i da budu unapred obavešteni u koju svrhu će sredstva biti ulagana.

B. K.