Regionalna konferencija o digitalnoj poljoprivredi AgriSummitTech 8. i 9.juna u Beogradu

Prva regionalna konferencija AgriSummit.tech posvećena primeni praktičnih digitalnih i tehnoloških rešenja u  poljoprivredi na Zapadnom Balkanu, sa fokusom na sektore voća, povrća i vinogradarstva, održaće se 8. i 9. juna u Beogradu. Konferencija će okupiti proizvođače, pružaoce digitalnih rešenja, privredna udruženja, zadruge, organizatore proizvodnje, eksperte, predstavnike Univerziteta, razvojnih i istraživačkih organizacija, i to iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Hrvatske, najavili su organizatori.

Kroz niz prezentacija, panel diskusija i primera iz prakse, učesnici kao i posetioci upoznće se sa aktuelnim globalnim trendovima kao i rešenjima dostupna u Srbiji i regionu. Navešće se uspešni primeri primene digitalne tehnologije  kao i prednosti koje mogu doprineti održivosti i profitabilnosti poljoprivrednog ekosistema.

Konfrencija se organizuje uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

B. K.