Od ministarstava poljoprivrede i građevinarstva Ivanjici i Požegi milion evra za obnovu lokalnih i atarskih puteva i mostova

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković I ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesićprisustvovali su sednici Štaba za vanredne situacije u Ivanjici kako bi razmotrili pomoć države u saniranju posledica poplava koje su posle obilnih padavina pogodile taj kraj.

Ministar Vesić naveo je da je na teritoriji Ivanjice proglašena vanredna situacija u šest mesnih zajednica, a u Požege u 18, pri čemu je najveća šteta nastala uglavnom na lokalnim i atarskim putevima, kao i na pojedinim mostovima. Saopštio da će resorno ministarstvo izdvojiti približno milion evra za rekonstrukciju lokalnih puteva i mostova oštećenih u poplavama u Ivanjici i Požegi.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković istakla je da će resorno ministarvo takođe pomoći poljoprivrednim proizvođačima kako bi se novonastala šteta bila što pre sanirana.

„Opštine su već oformile komisije i utvrdile stanje štete koja je nastala poplavama koje su se desile prethodnih dana. Što se tiče Ivanjice u šest mesnih zajednica imamo štetu oko 50 miliona dinara na vodotokovima prvog reda i to je ono što će ministarstvo poljoprivrede izdvojiti i pomoći opštini. U Požegi  oštećenja koja su prijavili poljoprivrednici iznosi 45 miliona dinara i to je ono što ćemo mi dati iz republičkog budžeta“, rekla je Tanasković.

B. K.