RFV: Povoljni krediti za kupovinu polovne mehanizacije

Foto: Pixabay

Razvojni fond Vojvodine(RFV) prezentovao je u Rumi osam kreditnih linija namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim licima i preduzetnicima za nabavku nove i polovne poljoprivredne mehanizacije, kupovinu poljoprivrednog zemljišta, IPARD program i finansiranje klimatski održivih investicija, objavile su Sremske vesti.

Prezentujući kreditne linije predstavnik RFV Dejan Slavujević iz sektora za kredite,  rekao je  da se oni, u zavisnosti od investicije, daju sa rokovima otplate do sedam godina i grejs periodom do 24 meseca.

„Za razliku od drugih finansijskih kuća, banaka, u slučaju prevremene otplate kredita vraća se samo ostatak glavnice od tog trenutka, nema negativnih kamatnih stopa. Budući korisnici čak biraju i vreme grejs perioda koji mogu da skraćuju kao i kako će da vraćaju kredit, na mesečnom, tromesečnom ili šestomesečnom nivou”, kazao je Slavujević  dodajući da je od  kreditnih linija namenjenih poljoprivrednim gazdinstvima  posebno zanimljiva ona koja se odnosi na kupovinu polovne mehanizacije na petogodišnji kredit sa šest meseci grejs periodom.

Slavujević je istakao da Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam subvencioniše i sufinansira dve kreditne linije RFV.

„Imamo dugoročne kredite za IPARD investicije gde dajemo podršku kao finansijski servis ljudima koji su prošli na IPARD projektima„, rekao je Slavujević.

B. K.