Sajam „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ za manje od mesec dana

Drugi međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ biće održan od 16. do 19. novembra 2023. godine na Beogradskom sajmu.Manifestacija će biti organizovana pod pokroviteljstvom Vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, a u okviru inicijative Otvorenog Balkana.

Očekuje se da će sajam ove godine okupiti više od 570 izlagača iz brojnih vinarija, destilerija, distributera, predstavnika HORECA lanaca i renomiranih instituta iz preko 28 zemalja.

Kako se naglašava u saopštenju organizatora, Beograd će drugu godinu za redom biti u fokusu evropske i svetske javnosti kao prestonica vina, čuvene gastronomije, a Srbija će još jednom podići visoko čašu, u čast najuspešnijeg vinskog događaja koji otvara potencijal poslovne saradnje regiona i sveta.

Tokom četiri dana trajanja ove manifestacije, kako je najavljeno, biće održani i programi poput „Food Visiona“ i „Rakija segmenta“, a predstaviće se i balkanske kulinarske tradicije koje nose u sebi izvornu, zdravu pripremu domaćih obroka, od namirnica iz prirodnog, organskog uzgoja, po receptima naših predaka.

B. K.