Savetovanje agrobiznis sektora jagodastog voća u Rekovcu 9. marta

Drugo savetovanje agrobiznis sektora jagodastog voća održaće se u Rekovcu 9.marta.  Osnovni cilj savetovanja je, osim upoznavanja proizvođača, hladnjačara, prometnika i stručnjaka iz voćarstva sa inovacijama u tehnologiji gajenja i čuvanja jagodastog voća, jeste i razvoj neophodnih kapaciteta za agrobiznis sektor jagodastog voća kako bi se prilagodili tendencijama i promenama na svetskom tržištu.

Takođe, jedan od ciljeva je i potreba za dualnim obrazovanjem, u čemu Srednja Poljoprivredno-veterinarska škola iz Rekovca, kao jedan od organizatora savetovanja, već i  ima iskustvo.

Učesnicima savetovanja će, osim značaja primene savremenih tehnologija u proizvodnji jagodastog voća,, biti  predstavljena i ekonomska analiza ove proizvodnje.

Predavači su eminentni stručnjaci Instituta za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograda, BioSens, istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema iz Novog Sada, Konzorcijum Zeleni „BERRY“ tim, Institut za voćarstvo iz Čačka kao i poljoprivredni fakulteti iz Zemuna Novog Sada kao i Agronomski fakultet u Čačku  i Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika Rekovac.

B. K.