Sedam udruženja zatražilo sastanak sa novim ministrom poljoprivrede

Sedam udruženja poljoprivrednika dogovorilo se da se zatraži sastanak sa novim ministrom poljoprivrede Aleksandrom Martinovićem kako bi se upoznali sa politikom ministarstva za naredni period

Poljoprivrednici kaže da nema novih zahteva, i da se, u suštini, radi samo o stvarima koje su 2023. dogovorene za 2024. godinu.

„Ispunjeno je obećanje o isplati 18.000 dinara vezanih za subvencije i kartice koje dobijamo za povraćaj akcize na naftu. To jeste malo u kašnjenju, ali se ispunjava kako je i dogovoreno. Ostale su još neke stvari koje su bile dogovorene za period posle formiranja nove Vlade“, ističe  se u saopštenju uz napomenu da jepoljoprivrednicima u interesu da se saradnja sa resornim ministarstvom poboljša.

Insajder je objavio da su  zahtev za sastanak sa novim ministrom poljoprivrede Aleksandrom Martinovićem uputila udruženja: „Stig Požarevac“, „Naše mleko“, „Složni Pidikanci“, „Brestovački ratar“, „Spas i opstanak stočara Zapadne Srbije“, „Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja“ i „Severni Banat Kikinda“.

B. K.