RAS: Prijave za učešće na sajmu vina ProWine u Šangaju do 24.maja

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije i ove godine organizuju nastup domaćih privrednika u okviru Nacionalnog štanda na vodećem kineskom međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića „ProWine Shanghai 2024″ (12. do 14. novembra). Firme zainteresovane za učešće na  sajmu mogu se prijaviti do, 24. maja, objavila je Razvojna agencija.

Iz RAS podsećaju da je ProWine sajam u Šangaju je „ogranak“ dobro poznatog sajma ProWine u Diseldorfu, i od svoje premijere 2013. postao je sajam broj jedan u Kini za vina i alkoholna pića.Svake godine na sajmu se predstavlja oko 800 izlagača iz 39 zemalja, a manifestaciju poseti više od 20.000 profesionalnih posetilaca.

Na prethodnim međunarodnim sajmovima u Šangaju, domaći proizvođači vina imali su zapažene nastupe, koji su doveli do potpisivanja niza sporazuma sa kineskim partnerima.

Srpskim proizvođačima naruku ide i sporazum dveju država o slobodnoj trgovini, kojim će u narednih pet godina biti ukinuta carina za vino, a u narednih deset i za rakiju.

B. K.