„Sremska kulenijada“ 4.juna u Erdeviku

Pod sloganom „U zagrljaju kulena i vina“ u Erdeviku će se u subotu, 4. juna, održati 23. po redu Sremska kulnijada“. Oragnizatori manifestacije su Regionalna privredna komora Sremska Mitrovica, Opština Šid, Mesna zajednica Erdevik, Turistička organizacija opštine i Kulturno obrazovni centar opštine Šid.

Organizatori su od ove godine uveli novinu da mesto na takmičenju proizvođača kulena imaju sva preduzeća, preduzetnici i registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave preradom mesa, ne samo sa područja Srema već iz cele Srbije i regiona.

„Do sada smo na našoj manifestaciji imali učešće proizvođača iz drugih krajeva Srbije i Hrvatske, pa dajemo mogućnost svim tim proizvođačima da se takmiče na „Sremskoj kulenijadi“. Zadržavamo suštinu naše manifestacije da kod ocenjivanja i nagrađivanja imamo posebne kategorije za proizvođače kulena iz Srema, a u posebnoj kategoriji će se nagraditi ostali proizvođači kulena“, rekeo je direktor Regionalne privredne komore Sremska Mitrovica Predrag Mujkić.

Učešće svih proizvođača kulena na takmičenju je besplatno.

B. K.