SUMP: Prijave za najbolje gazdinstvo i poljoprivrednika Srbije, nagrade za 15 prvoplasiranih

U Privrednoj komori Vojvodine predstavljen je najavljeni projekat Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika (SUMP)„ Izbor najboljeg poljoprivrednog gazdinstva i najboljeg mladog poljoprivrednika Srbije „, saopšteno je iz PKV.

Sekretar Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine Mladen Petković рекао je  da je projekat važan jer ističe značaj poljoprivrede kao i kvalitetne  proizvode i proizvođače koje imamo. Jedna od propozicija konkursa je da poljoprivrednici, između ostalog, treba da prikažu neku održivu inovaciju što je šansa za mlade poljoprivrednike koji unose novine u proizvodnji.

Aleksandar Milovanović, sekretar Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika, pozvao je poljoprivrednike da se do 24. marta prijave na konkurs na zvaničnoj stranici najboljegazdinstvo.rs.

Nakon dobijanja svih prijava prvih 15 rangiranih žiri će, zajedno sa organizatorima, obići i izabrati najbolje.Svi oni će biti prikazani kroz 15  video zapisa i prdstavljeni  javnosti, a i proglašanje najboljih predviđeno je za kraj septembra.

B. K.