TARAŠ: Skela na Tisi ne radi, poljoprivrednici do svojih njiva na bačkoj strani okolnim putem

Poljoprivrednici iz Taraša kod Zrenjanina, prinuđeni su da idu okolnim putem, preko mosta na Tisi kod Žablja, kako bi obradili 1.800 hektara plodne zemljekoja na bačkoj strani. Kada će skela na Tisi, preko koje su najkraćim putem stizali do svojih njiva, biti u funkciji, ne zna se. Poljoprivrednici se, međutim, plaše da će se ponoviti situacija od prošle godine, i da će to biti tek 10. maja, piše zrenjaninski com.

„Imali smo problema i prošle jeseni. Brod koji vuče skelu pre ugovorenog roka se vratio u Beograd, jer vlasniku usluga nije plaćena na vreme. Nekako smo obavili jesenje radove, a sada nam se sve ponavlja. U toku zime je trebalo skela bude popravljena s obzirom da je u vrlo lošem stanju, ali to se nije dogodilo. Čekamo nove daske da zamenimo propale, kako bi prevoz bio bezbedniji, ali još nemamo informaciju kada b mogle da stignu, rekao je član Saveta mesne zajednice Taraš Boža Marinkov.

Gradska uprava Zrenjanin tek pre nekoliko dana je raspisala javnu nabavku za usluge teretnog čamca koji bi vukao tarašku skelu sa jedne na drugu obalu Tise. Rok za prijavu je 26. mart.

B. K.