Završen 89. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, 140.000 posetilaca

Foto: https://sajam.net/

Nakon pet dana trajanja (21.—27. maj) uspešno je završen je 89. Međunarodni poljoprivredni sajam  u Novom Sadu. Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetkovića, na završenoj konferenciji za medije, istakao je da je zabeležena rekordna poseta od  blizu 140.000 posetilaca. Sajam je, podsetimo, okupio 1.100 izlagača iz naše  i 21 inostrane zemlje među kojima su i one koje su prvi put nastupile na ovoj sajamaskoj smotri, Kuba, Angola, Maroko.

Velika zainteresovanost, kako posetilaca tako i privrednika, donela je i poslovne uspehe izlagačima. Posebno su zadovoljstvo izrazili prodavci poljoprivredne mehanizacije jer su za pet dana trajanja sajma rasprodali bezmalo sve izložene mašine i ugovorile prodaju u narednom periodu  Na Nacionalnoj izložbi stoke  izložena su najbolja grla domaćeg uzgoja, a najviše interesovanja kao  i promene vlasnika grla, bilo je u govedarstvu. Prodato je 154 izloženih goveda, a većina izlagača ugovorila je prodaju direktno sa farme. Zanimljivo je da najveća atrakcija sajma najteži bik Veliša, nije prodat, a vlasnici su izjavili da nije bilo ni odgovarajućih ponuda.

Jednoglasnom odlukom Stručne komisije Sajma, zvanje apsolutnog lidera kvaliteta 89.  Međunarodnog  poljoprivrednog  sajma  ponela  je  kompanija PATENT CO DOO, iz Mišićeva – za najviše korporativne standarde kvaliteta.

Poslednjeg dana izvučeni su dobitnici robnih nagrAda u Poklon-igri 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma. Najvrednije nagarde, traktor BELARUS 82,1, dar Agropanonke, dobili su Mirko Vasiljević iz Futoga, dok je traktor JOHN DEERE 5045, darodavca KITE DOO, pripala Milenku Jovičinu iz Ravnog Sela.

B. K.