ZSV: Pomoćnici ministara privrede Katarini Obradović Jovanović nagrada „Radisav Jovanov“ za doprinos razvoju zadrugarstva

Novoustanovljena nagrada za poseban doprinos razvoju zadrugarstva „Radislav Jovanov“, koju dodeljuje Zadružni savez Vojvodine, uručena je Katarini Obradović Jovanović, pomoćnici ministra privrede na godišnjoj svečanostzi svečanosti ZSV  na Čeneju kod Novog Sada.

Predsednica ZSV mr Jelena Nestorov Bizonj, u obrazoloženju za dodelu nagarde istakla je da Katarina Obradović Jovanović već duži niz godina sarađuje sa ZSV na unapređenju zadružnog sektora. Između ostalog bila je rukovodilac Radne grupe za izradu nacrta Zakona o zadrugama, koji je usvojen 2015. godine, kao i u radnoj grupi za praćenje primene Zakona o zadrugama. Takođe je učestvovala u rešavanju problema sa kojima  zadruge u svom poslovanju susretale i još uvek se sureću, posebno oko rešavanja upisa zadružne svojine. Isto tako svojim radom i zalaganjem uticala je da se u drugim propisima definiše bolji položaj zadruga u privrednom sistemu.

Na svečanosti uručena je i Zahvalnica za poseban doprinos razvoju zadrugarstva Slavici Ninković, rukovodiocu Grupe za unapređenje poslovanja i razvoj zadruga iz Ministarstva privrede.

B. K.