Holandski „Koppert“ zainteresovan za investiranje u vojvođansku poljoprivredu

Foto: Pokrajinska vlada

Prvi korak u povezivanju i razmeni informacija biće poseta holandske kompanije opštini Bečej

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević, sastao se danas sa predstavnicima poljoprivredne holandske kompanije „Koppert“, vodeće u oblasti integralnih sistema poljoprivrede, na čelu sa vlasnikom i predsednikom Upravnog odbora, Henrijem Ostenhukom.

Sekretar Radojević i Ostenhuk razgovarali su o mogućnostima saradnje i uvidu holandske kompanije u raspoložive administrativne infrastrukturne i naučne potencijale u Novom Sadu i pokrajini Vojvodini, sa ciljem razvijanja zajedničkih razvojnih istraživačkih programa u oblasti moderne poljoprivredne proizvodnje, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Sagovornici su se saglasili da postoje brojne mogućnosti za saradnju posebno na području opštine Bečej koja raspolaže sa velikim potencijalom obradivog zemljišta i izuzetnim geografskim položajem.

Razgovoru su prisustvovali i članovi kompanije „Zeleni Hit“ koja je već najavila investicije u industrijskoj zoni Bečej koje će biti usmerene na osnivanje razvojno-istraživačke jedinice u oblasti održivih sistema zemljoradnje.

Radojević je istakao da je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu spreman da pruži punu podršku i bude pouzdan partner u potencijalnim investicionim projektima.

Prema rečima pokrajinskog sekretara, prvi korak u povezivanju i razmeni informacija biće poseta holandske kompanije opštini Bečej.

Sastanku su prisustvovali i izvršni direktor kompanije „Koppert“ Ron Verhag, članovi Upravnog odbora Kris de Smit i Hose Eduardo Belda, predstavnici kompanije „Zeleni Hit“ prof. dr Nebojša Momirović, direktor i suvlasnik Smiljana Momirović, Milivoj Miša Vrebalov i drugi.