Vučić: U Nacionalnom investicionom planu sredstva za razvoj vinarstva

Foto: Instagram @buducnostsrbijeav

Sredstva će biti izdvojena i za razvoj infrastrukture, puteva i objekata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas gazdinstvo Cilić kod Jagodine i najavio veću podršku države razvoju vinarstva i vinogradarstva.

„Mere iz Nacionalnog investicionog plana napravićemo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi pomoć bila usmerena na aktivnosti koje su njima potrebne“, izjavio je Vučić i dodao da velika tržišta, kao evropsko, kinesko i rusko, na kojima je plasirano mnogo proizvoda, zahtevaju ozbiljnu promociju kako bi naša vina došla do izražaja.

„Imamo vredne ljude koji su svoj trud i rad investirali u proizvodnju vina vrhunskog kvaliteta. Država će pomoći da proizvodnju pojačaju i plasiraju. U Nacionalnom investicionom planu predviđena su sredstva za razvoj vinarstva i vinogradarstva“, istakao je Vučić na Instagram nalogu „Budućnost Srbije“.

On je dodao da će sredstva biti izdvojena i za razvoj infrastrukture, puteva i objekata koji su u funkciji ove dve delatnosti.

„Razmatraćemo i mogućnosti administrativnih rasterećenja, transparentnijih uslova prodaje na tržištu i drugih olakšica kako bi pomogli brži razvoj vinske industrije“, naveo je predsednik Srbije.

Komentari