Ovog proleća obradujte svoj automobil kasko polisom!

Pravilno održavanje automobila je ključno za njegovu dugovečnost, a posebno važno za vašu i bezbednost svih ostalih učesnika u saobraćaju. Delimo sa vama par saveta kako da vaš automobil ostane što duže u top formi:  

„Kasko“ pre svega! – Ovog proleća obradujte svoj automobil  zaključivanjem polise kasko osiguranja u okviru prolećne akcije Kompanije „Dunav osiguranje“ i tako ostvaritite 15% popusta na visinu premije osiguranja, ukoliko je vaš automobil nov, odnosno 10 % popusta na visinu premije osiguranja za polovna vozila, uključujući i obnovu osiguranja.

Redovni pregledi – Rutinsku negu automobila možete obaviti i sami, ali za ozbiljniji tretman su potrebni obučeni tehničari. Zato vozilo obavezno poverite njima, kako bi na vreme dijagnostikovali problem i blagovremeno sanirali moguće kvarove! Tehnički pregled vozila, osim što je  zakonska obaveza vlasnika, obuhvata i kontrolu ispravnosti svih uređaja na vozilu. Samo vozilo koje je prošlo tehnički pregled i dobilo potvrdu o ispravnosti, može da bude registrovano. Nakon provere tehničke ispravnosti vozila i zaključivanja polise osiguranja od auto – odgovornosti, ovog proleća vlasnike motornih vozila prilikom zaključivanja polise kasko osiguranja čeka i iznenađenje u vidu poklon vaučera u vrednosti od 4.000 dinara, koji mogu iskoristiti u mreži „Dunav auta“ za potrebe trehničkih pregleda, ali i za usluge auto-kozmetike, nabavku auto-guma i slično.

Pripremite se za duži put – Pre odlaska na put proverite akumulator automobila i uverite se da su kablovi i kontakti dobro zategnuti. Povremeno kontrolišite nivo vode u akumulatoru. S obzirom na to da se i nožne i ručne  kočnice koriste u svakodnevnoj vožnji, važno je održavati ih u dobrom stanju, jer su ključni faktor za bezbednost. Pre polaska na put veoma je važno pregledati i gume. Treba ih prilagoditi vremenskim uslovima, što ste u zakonskoj obavezi da učinite dva puta godišnje. Takođe, rutinska provera i zamena ulja u automobilu je od suštinskog značaja za održavanje motora u radnom stanju. Vaše je samo da se pripremite za put, ali poklonima tu nije kraj. Svi, koji tokom prolećne akcije zaključe kasko polisu „Dunav osiguranja“, za nova vozila dobijaju i gratis polisu pomoći na putu. Ova polisa pokriva sve osnovne rizike koji se mogu dogoditi na putovanju u Srbiji i širom Evrope i omogućava brzu putnu asistenciju koja je dostupna 24/7.

Poliranje i voskiranje – Dodajte i ovaj savet za negu automobila na listu. Može se raditi mnogo ređe od pranja automobila i obično se preporučuje dva ili tri puta godišnje. Na taj način uklonićete ogrebotine i neravnine, ali i zaštititi i održavati površinski sloj automobila. Voskiranje takođe štiti prozirni premaz i boju od elementarnih nepogoda i insekata.

Neka vaš put prođe bez nezgode! Saobraćajne nezgode mogu ostaviti velike posledice; kako materijalne tako i nematerijalne.  Sigurnost putnika i vozača je najvažnija i zato je poželjno da neizostavno budete osigurani! Kod saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom i bez povređenih, učesnici mogu popuniti Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi. U slučaju većih materijalnih šteta i povreda putnika, obavezno je da  pozovete policiju koja će izvršiti  uviđaj.

Pored brojnih pogodnosti za ugovaranje auto-kaska u ovoj prolećnoj akciji moguće je ostvariti i dodatne popuste na premiju osiguranja od auto – nezgode i pomoći na putu. Zaključivanjem ovih polisa, ostvarujete popust od 30 % na premiju osiguranja izabranog paketa pomoći na putu za polovna vozila, kao i na osiguranja od auto- nezgode. U slučaju da se ove dve polise zaključuju istovremeno, odobrava se popust od čak 50% na premiju osiguranja!

Održavanje automobila verovatno nije najuzbudljivija stavka na vašoj listi obaveza. Ne morate da budete  zaljubljenik u održavanje  automobila ili da o tome posedujete  znanja, dovoljno je da izdvojite malo vremena za rutinski pregled i ukažete poverenje „Dunav autu“!   April je pravo vreme za to,  jer sve je moguće na proleće, a naročito pokloni i popusti!