„Agro Belgrade 2023“ od 26. do 28. januara na Beogardskom sajmu

Četvrti Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, „Agro Belgrade 2023“ održaće se od 26. do 28. januara na Beogradskom sajmu.

Na sajmu će  se predstaviti oko 500 izlagača iz regiona i sveta, a sam izložbeni prostor zauzeće 30.000 kvadratnih metara. Među glavnim izlagačima biće proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, potom poljoprivredna mehanizacija popularnih brendova, sistemi za navodnjavanje i protivgradne zaštite, rasadnici, semenske i hemijske kuće, kao i kompanije iz drugih segmenata neophodnim za uspešno bavljenje ovim granama poljoprivrede.

Konferencijski deo sajma obuhvatiće aktuelne teme iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, o kojima će govoriti eminentni stručnjaci i predstavnici institucija, organizacija i kompanija. Posebna pažnja biće posvećena tržištu voća i povrća, a u okviru ovog panela govoriće predstavnici velikih evropskih i domaćih lanaca, kupaca i distributera. Jedna od  tema biće i klimatske promene i njihov uticaj na promene u proizvodnji voća i povrća.

B. K.