Austrijska zadruga RWA kod Novog Sada otvorila najveće skladište žitarica u regionu

Jedna od najstarijih zadruga na svetu iz Austrije Raiffeisen Ware Austria (RWA), prisutna u Srbiji pod nazivom RWA Srbija, otvorila je kompleks objekata za skladištenje žitarica u Rumenci kod Novog Sada. U pitanju je jedan od najvećih logističkih centara tog tipa u regionu, a ukupna vrednost investicije iznosi više od 13 miliona evra

„Skladištenje žitarica jedan je od najvažnijih segmenata poljoprivredne prizvodnje u Vojvodini. To su prepoznali i predstavnici kompanije RWA, ulažući u ovu investiciju od izuzetnog značaja za pokrajinu. Nadamo se da će ostvariti dobru saradnju sa našim poljoprivrednicima, zaraditi i za sebe i čitavu našu zajednicu“, istakao je predsednik Pokrajinske Vlade, Igor Mirović na otvaranju silosa.

Dušan Mezulić, direktor RWA u Srbiji, istako je da je završena tek prva faza investicija, a da se očekuje da će ceo logistički centar biti gotov do 2026. godine.

„U prvoj fazi završene su silos ćelije površine 14.000  i podna skladišta kapaciteta 11.000 kubnih metara. U narednom periodu u planu je izgradnja centra za doradu i pakovanje semena strnih žita i soje, 16 dodatnih silos ćelija, dva podna skladišta, sušare i vagarske kućice što će omogućiti nova radna mesta i još veću saradnju sa poljoprivrednim proizvođačima u prečniku od 50 kiometra“, rekao je Mezulić.

B. K.