Begović: Institut za povrtarstvo u Smederevskoj Palanci od velikog značaja za celu Srbiju

Delegacija Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija na čelu sa ministrom Jelenom Begović obišla je Institut za povrtarstvo u Smederevskoj Palanci kako bi se upoznala sa njegovim funkcionisanjem i načinom kako da se dalje unapredi naučni rad.

Begović je istakla značaj ovog instituta za čitavu zemlju. Rekla da će se proceniti njegov razvojni, prodajni i naučnoistraživački potencijal.

„Nije lako izdržati pritiske savremenog doba. Globalno tržište je surovo. Razvojem infrastrukture obezbedićemo okruženje za rad instituta“, navela je ona.

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen je istakao da je poseta delegacije pokazatelj brige Vlade Srbije i Ministarstva za sve lokalne samouprave.

„Uveren sam da ćemo zajedničkim naporima uspeti da pomognemo Institutu i da ga vratimo na onu poziciju koji je nekada imao“, rekao je Vučen.

Poseta je sprovedena kao deo šireg plana za obilazak svih instituta koji rade u Srbiji i detaljnog upoznavanja sa njihovim radom i problemima, saopšteno je iz resornog ministarstva.

B. K.