BIMAL Grupa u potpunosti preuzela fabriku ulja “Sunce” iz Sombora

BIMAL Grupa uspešno je završila postupak potpunog preuzimanja somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL Sunce, i na taj način postala jedini vlasnik kompanije, saopšteno je iz BIMAL Grupe.

Ova Grupa je 2019. godine kao većinski vlasnik stekla neposrednu pojedinačnu kontrolu nad  fabrikom  da bi 25. maja  stekla 100 posto vlasništvo, kupovinom ostatka udela od manjinskog suvlasnika.

Potpuno preuzimanje fabrike  bio primarni cilj BIMAL Grupe još od samog početka postupka preuzimanja , navode u saopštenju.

„Cilj naše akvizicije je jačanje pozicije BIMAL Grupe na Zapadnom Balkanu, te dalja konsolidacija industrije ulja u regiji. U protekle tri godine fabrika  je tehnički i tehnološki rekonstruisana, te je proizvodnja finalnog proizvoda dovedena na planirani nivo od 200 tona dnevno. U toku su dalje investicije koje za cilj imaju podizanje efikasnosti fabrike i proizvodnje koja je komplementarna fabrici BIMAL iz Brčkog“, rekao je Ilija Studen, predsednik Uprave STUDEN Grupe i generalni direktor kompanije BIMAL.

          B. K.