Danas i Sakulama 27.„Ovčarski dan“

Foto: Pixabay

Stočarska manifestacija i sajam 27.„Ovčarski dan“  održaće se danas( 1. april)  u selu Sakule u opštini Opovo. Organizator događaja Udruženje „Stočar“,  pripremio  je program koji će u centru sela okupiti odgajivače ovaca i druge krupne stoke iz regiona, ali i Vojvodine.

„Svake godine  imamo dosta gostiju, ne samo iz opštine i južnog Banata već i iz drugih krajeva Vojvodine. Nastojimo da pre svega afirmišemo stočarsku proizvodnju i povećanje stočnog fonda autohtonih rasa“, kaže  Vojkan Prvulj, predsednik Udruženja „Stočar“.

Kao i svake godine, u seoskom parku, program 27. „Ovčarskog dana“ pratiće veliki prodajni bazar. Takođe, tokom čitavog dana, u mesnoj zajednici posetioci će moći da pogledaju izložbu znamenitom meštaninu, umetniku i književniku Zoranu Petroviću, autoru čuvenog romana „Selo Sakule, a u Banatu“.

Za posetioce posebno je zanimiv „Sakulski derbi“ (13 časova), jedinstvena trka magaraca po kategorijama, što je za mališane iz grada, kako ovde kažu, možda prva i jedina prilika da uživo vide ovu domaću životinju, zakazana .

         B. K.