ETNO MREŽA: Poziv za učešće na izložbi “100 žena – 100 minijatura”

Nacionalno udruženje proizvođača rukotovorina Etno mreža uz podršku NALED-a uputilo je  poziv zanatskim udruženjima, ženama i mladima širom Srbije i regiona jugoistočne Evrope, koji se bave starim tehnikama ručnog rada, da svoje umeće predstave javnosti u okviru 9. Regionalne  izložbe “100 žena – 100 minijatura”.

Izložba „100 žena – 100 minijatura“ je jedinstvena manifestacija koja postavlja visoke standarde u tehnikama za izradu rukotvorina sa ciljem aktivnog očuvanja tradicionalnog nasleđa Srbije. Organizuje se po ugledu na žirirane izložbe u inostranstvu, a cilj je motivacija žena i mladih koji se bave proizvodnjom rukotvorina.

Tema ovgodišnje izložbe je “Čuvari tradicije”. Svi zainteresovani do 15. septembra mogu da pošalju eksponate u tehnikama veza i zlatoveza, necanja i heklanja, pustovanja, tkanja, keramike, kao i minijature izrađene kombinovanim tehnikama.  autori koji prijave učešće na izložbi imaju priliku da se afirmišu i dobiju priznanje struke i javnosti za svoj rad, ali i vredne nagrade.

Poziv je upućen i opštinama, kancelarijama za lokalni razvoj, mesnim zajednicama da informišu i animiraju autore da prijave učešće, a lokalna zajednica sa najvećim brojem eksponata dobija specijalno priznanje diplomatskog žirija.

B. K.